Använda anläggningen

Medevivägen 104

59150 MOTALA

ANVÄNDA ANLÄGGNINGEN

Vi ber er läsa igenom detta innan ni bokar ev bana eller spolspilta.

Vi vill påminna om att vi först och främst är en ridskola, alltså cirkulerar det väldigt många oerfarna barn och vuxna hos oss, därför kommer säkerheten alltid i första hand.

 

Ridskolan har alltid förtursrätt att välja bana, även då ändring sker med kort varsel. Terminsplan för ridskolans aktiviteter finns uppsatt på anslagstavlan i stallet.

Bokning sker till kontoret via sms 0760-134700 eller mail kontoret@motalarf.com, senast 14 samma dag som ni tänkt komma.

 (gäller även dig med anläggningskort)


Allmänt
Privatryttare som vill använda ridbanorna på MORF ska betala manegekort eller engångsavgift, samt vara medlem i Motala Ryttarförening (detta görs via Horsemanager) . Kvitto ska kunna visas upp för personal på MORF. Ryttare som nyttjar anläggningen ska följa föreningens regler, överträdelser kan leda till avstängning.

Godkänd ridhjälm och ridskor ska bäras korrekt vid allt arbete med häst på anläggningen, detta gäller även vid arbete vid hand såsom logering och tömkörning mm.

 

Behörighet
Betald terminsavgift ger privatryttare behörighet att använda föreningens anlagda banor, med detta menas ridhus och gruspaddock. Gräsbanan på baksidan är stängd vissa perioder.

 

Banorna
Max 7 ekipage/ridhusbana samt 9 ekipage på utebanan. Det är ej tillåtet att ha lös häst på någon av banorna. Häst som ej är i arbete ska ej vistas på banorna.

 

Underlag
I ridhuset: 22*80m (22*40m halv bana). Sand blandat med flis.

Utepaddock 1: 22*40m. Sand.

Utepaddock 2: 22*60m. Sand

Stor gräsbana 80*100m.

Vi vill kunna hålla underlaget så fint som möjligt så länge som möjligt och vill därför att ni mockar efter er varje gång ni använt någon av våra banor.

 

Material
Det är tillåtet att använda träningsmaterial såsom hinder mm, dock inte tävlingsmaterial. Vid användning ställer man tillbaka materialet på dess plats direkt efter avslutad träning.

 

Tränare
Träning på anläggningen får endast ske under ridskolans ordinarie instruktörer och vid de allmänna träningar där föreningen beslutat att gästtränare håller kurs. Dock finns möjlighet att träna för en utomstående tränare om man får godkännande av personal på MORF. 

 

Parkering

Transporter parkeras snyggt på ena sidan av innergården, mellan 13.30 och 15.00 får INGA transporter stå på innergåden pga insläpp av hästar. Parkera då transporten på parkeringen så den inte är i vägen för andra bilar. Lemmen ska fällas upp och eventuell gödsel el. dylikt ska städas bort. Detta för allas trevnad och för att hålla anläggningen fin och säker.


 

Tillträde

Ingång får endast ske via stallplan på baksidan då vi ej vill ha gästhästar i stallarna. Iordningställandet av hästen får ske i spol/hovslagarspilta om det är ledigt, dock ej i stallgång eller ridhus. I annat fall gäller att iordningställa på parkering.

Frågor
Eventuella oklarheter eller frågor hänvisas till ansvarig personal på ridskolan.

Tel: 0760-134700

Mail: kontoret@motalarf.comPRISLISTA

Ridhusshema och bokningssida hittar du här:

Medevivägen 104

591 50 Motala